att ta en kvällspromenad.

 Omgivningarna här är så vackra.
Jag älskar landsbygden och hur åkrarna ramas in av stenmurar och stora träd. Friheten att kunna gå längs med vägen utan att störas av allt för många bilar. En kväll var mjölken slut och då tog vi helt enkelt mjölkkannan och gick mot Torpet och mjölkgården där vi fortfarande köper mjölk direkt från tanken. Det är ju så gott.
 
 
 
Det började dock med att vi stannade vid fårhagen som ligger ungefär 100 meter från Huset. Ett lagom stopp. En tacka ropade in alla andra får och så kom dom skuttandes på dom smala benen som bär det stora ullknippet till kropp och saxade runt och över stenar och trängdes för att komma först.
 
 
Hej hej.
 
 
Mannen fick dra i mej för att vi skulle komma vidare och så fortsatte vi, förbi hemmasnickrade grindar och vildvuxna ängar och små kalvar som busade i hagarna.
 
 
Och vi gick förbi nyslaget hö, som ju doftar så ljuvligt. Här träffade vi ett pensionärspar som rastade sin lilla hund och helt plötsligt befann vi oss i deras sommarstuga inte långt från mjölkgården. Det är sådant som händer här ute på landet.
 
 
När vi fyllt mjölkkannan så var det bara att bege sej hemåt igen innan solen gick ner helt. Vi fick sällskap av en nordsvensk som bad oss att mata den med sådant som den inte kom åt själv.
 
 
Och så kom vi hem lagom till att himlen var rosa vid horisonten och lugnet verkligen lagt sej. Några små fåglar sjöng för att underhålla och fåren bräkte lite då och då. Ett härligt avslut på en fin kvällspromenad.