att vara på resande fot.

Nu mina vänner, nu befinner jag mej långt hemifrån. I skrivande stund ligger jag i sängen på ett motell i Page, som ligger nordöst om Grand Canyon. Mannen småsnarkar fortfarande men snart ska vi bege oss härifrån mot Zion National Park.
 
 
 Det blev en turbulent start på resan men allt löste sej till slut. Jag har mycket att berätta och kameran är full av bilder, men jag tänkte göra en ordentlig reseguide när vi kommit hem. WiFin här vill knappt ladda upp mobilbilder... Men jag ska göra några försök under resans gång. Vi är trots allt iväg i 3 veckor så det händer ju lite under tiden. 
 
För er som är nyfikna så ser vår resrutt ut såhär i stora drag:
 
Los Angeles - Grand Canyon - Page - Zion - Las Vegas - Death Valley - Mammoth Mountain - Yosemite - Redwood - San Francisco - Los Angeles
 
Eftersom jag älskar att ha koll på läget så för jag en liten dagbok med tider, platser, priser och väder som jag tänkte koka ihop med mina inlägg senare. Den som väntar på något gott...

att avsluta föreställningen.

Efter Prag begav vi oss så söderut mot České Budějovice. Ni känner kanske till namnet? Jodå, härifrån kommer en av alla ölsorter som produceras i Tjeckien. Staden är hur som helst bevarad i typisk stil med färgglada och utsmyckade hus.

 
 
 
 
 
Det här lilla blå-vita huset fastnade jag för, det såg så sött och litet ut. Där hade jag kunnat bo. Ett tag i alla fall.
 
 
Så var det dags för lunch. Jag fick mannen att beställa anka (tack och lov att han inte är en kräsen typ utan vågar testa allt!) och tänkte att han inte blir mätt på 1/4 anka som var luncherbjudande. Utan han slog till på en halv. Och den ser lika brutal ut som mannen kände sej efteråt. 
 
 
Sedan rullade vi bokstavligen mot Jana och Petr, där vi skulle mötas upp med min familj igen och där vi skulle bo under bröllopet. 
 
 
Här går brudens mor ihop med brudgummens far, följda av brudgummen själv och hans mor.
 
 
Och så bruden, och hennes pappa.
 
 
Jani a Petře; moc děkujeme že jste nás pozvali a pohostili při svatbe. Snad brzi přijedete do Švédska, moc jse na vás budeme těsit. Hezkou cestu do Jížní Ameriky!
 
Ja så kan det se ut på tjeckiska.
 
 
 
Jag älskar att jag hittade en fluga som passade min klänning. Jag är ju lite sjuklig med det här att matcha, men så fick vi också många komplimanger. Och brudens far gillade min blomkrans, så mycket att han nästan ville bära den själv.
 
 
Jag har svårt att inse att min bror som är 6 år yngre än mej och 12 år yngre än min syster har växt om oss! Varför är livet så orättvist? Han är både längre och har tjockare hår... Tur att han är stilig.
 
 
Brudparets smeknamn dekorerat på mjuk pepparkaka.
 
Jag inväntar några bilder från fotograferna på bröllopet, min egna kamera åkte inte fram så värst mycket. Det blir ju så när man är upptagen av att umgås och roa sej. Så det kanske kommer en handfull fler, men nu har ni fått vara med på ett hörn precis som jag lovade. 
 
Och med detta kan jag avsluta föreställningen.
1

att visa upp Prag.

Var ska jag börja? 
 
Jag tror inte jag känner för att skriva en novell om allt som hänt under tiden som jag varit frånvarande här. Jag jagas lite av bilder som jag inte visat upp från vår semester, som jag vet att många väntar på och så även jag. 
 
Men här kommer dom. Och jag ska förbereda ett sista inlägg från resan, dom på mej och mannen i festkläder på bröllopet. Sedan, sedan blir allt som vanligt igen. Jag ska berätta mer snart, väldigt snart.
 
 
 
Vi började med att gå förbi John Lennons vägg och kärleksbron påväg mot Gamla stan. Vad är väl bättre än att börja en dag i kärlekens tecken?
 
 
 
 
Här ser ni den berömda Karlsbron samt slottet.
 
 
 
 
Precis innan kärnan i Gamla stan finns det här lilla torget där man kan köpa frukt, choklad och souvenirer.
 
 
 
Vid detta klocktorn ska man helst befinna sej vid en heltimme. Då spelar nämligen klockorna och tornets små dockor kommer ut och dansar.
 
 
Nedan är en bild på stadens smalaste gata. Den är så smal att den är utrustad med trafikljus.
 
 
 
Till övre delen av stan och slottet kan man antingen gå eller åka gondol. Här uppe finns ett högt utkikstorn där man får en fin utsikt över hela Prag.
 
 
 
Om man går till slottet får man dock också en fin utsikt.
 
 
 
Dom här utsmyckningarna får mej att tänka på Disneys version av Notre Dame.
 
 
 
 
 
 
 
Tillbaka på Karlsbron igen stötte vi på denna kvartett. Jag tror vi stod där i ungefär en halvtimme. Det är ofta musiker som spelar på bron men den här gruppen var verkligen samspelt, underhållande och så är jag ju lite partisk för instrumentet...
 
 
Ett upplyst Prag på kvällen.
 
Vi hade tur som var här en dag när det inte var så många turister som jag vet att det kan vara i Prag. Ibland är det så tjockt på bron att det är omöjligt att ta sig fram. Vi var här en torsdag, men man kan ju aldrig i förväg veta hur turisttätt det kommer vara. 
 
Hur som helst så kan jag rekommendera att åka hit för er som inte varit här. Det är lätt att hitta, det finns mycket att titta på och det är billigt i restaurangerna. Bra tid att åka är nog på våren, i maj. Då är det inte så varmt och allt blommar i stan. Men vi var här i augusti denna gång och det funkade fint det med.
1