att äntligen kunna dra ner på tempot.

Den här veckan har minst sagt varit fullspäckad. Så blir det ju när man flyttar. Mannen har jobbat väldigt mycket in i det sista så jag fick passande nog sysselsätta mej med att packa ner Torpet. Och nu är det tomt sånär som på några stolar, Göran och fårskinnen. Dom kan vi ju inte vara utan längre. 
(För er som inte vet vem Göran är så är det min kaktus som blommar på vintern. En mycket stilig historia med chockrosa blommor som varit mej trogen i över tio år. Vi är polare nu liksom.)
 
Så det har varit flyttkartonger och bubbelplast som jag pysslat med, och så har jag varvat det med att träffa Flisan. Underbara Flisan. Vi lärde känna varandra i somras men trivs så bra ihop. Det borde finnas fler som henne.
 
Och så har vi träffat Emil och Andrea och mannens släkt och fikat och kramats och sagt hejdå. Och imorgon väntar ett julbord av finaste slag med mannens närmsta familj. Det är sånt som behövs i dessa tider. Vintertider och flyttider. 
 
Men mer om det imorgon. Nu sitter vi framför brasan mannen och jag, på fårskinnen såklart, och äter ostbågar och pratar om livet. Det är fint det.
 

att ha en rörig vecka framför sej.

Måndagen är här och vi är inne på sista veckan i Torpet. Idag började jag packa ner, bit för bit. Snart kommer Torpet gapa tomt och inget kommer vittna om att vi har bott här, mannen och jag. Det är lite sorgligt.

Men så väntar ju nya spännande äventyr framför oss och det kan man inte tacka nej till. Dags att röra på sej, fast jag hade gärna skippat själva packandet. Det blir lite snurrigt när en del ska tas med till Norge och en del ska skyfflas ut till föräldrarna som snällt får förvara en del av våra möbler som ska fram till våren igen.
 
 
På tal om möbler, här ser ni min fåtölj som jag hittade i ett hörn på Erikshjälpen och som inte ens mannen kunde motstå efter att ha suttit i den. Den är sådär farlig och slukar en och vill inte släppa taget så man blir lätt sittande där lite för länge. Och nu har jag förbättrat den ytterligare med ett fårskinn som jag köpte på Lomsjö Julmarknad på väg hem från Göteborg, och en kudde som jag hittade i en inredningsbutik i Ulricehamn.
 
 
Så här sätter jag mej då och då i flyttkaoset och strukturerar upp det hela och gör listor som jag älskar. Nästa vecka är vi på plats i Norge, och tills dess ska vi packa ihop Torpet och säga hejdå. Men vi har trots allt en vecka kvar.
 

att ha gjort Jul på Liseberg.

Storstadsmarknad. Det funkar ju det med. 
Vi lyxade till det lite med hotell och ett kompispar och god mat. Sådant som behövs då och då.
 
 
När vi klev in genom ingången till Liseberg var det som att kliva in i en annan värld. Plötsligt befann vi oss i en liten gullig värld med snö och tusentals små lampor och små butiker med godsaker. Och vi gick runt runt och tittade på allt och provade då och då lyckan på chokladhjulen och åt lite här och där. 
 
 
 
 
Vita chokladbollar... Ja ni förstår ju. Sötsakssinnet blev mer än tillfredsställt.
 
 
 
 
Och så hade dom en show på kvällen! Det var sagan Snödrottningen som återberättades så fint av ruskigt duktiga konståkare.
 
 
En attraktion åkte vi faktiskt, det fick bli hjulet med utsikt över hela stan.
 
 
 
 
 
Och där, framför brasan, där avslutade vi vårt besök. Varma och nöjda efter att ha gjort den finaste storstadsmarknaden som finns. Vi hann gå igenom Lappland och Medeltiden på en kväll liksom. Och så hade dom får som man fick klappa. Hujeda mej den glädjen. 
 
Och som om inte det vore nog så intog vi baren på hotellet och såg kändisar och pratade om viktiga och oviktiga saker. Ni vet sådär som man gör med människor som man tycker om. Och efter en riktigt god natts sömn intog vi hotellfrukosten och åt pannkakor (!!) och avslutade med att bada jacuzzi. Inte fy skam det heller.
 
Så hade vi gjort Jul på Liseberg för den här gången. En lite annorlunda marknad med massa ljus och helt andra världar.