att se hur sommaren förvandlas till höst.

 Gårdagskvällen spenderade vi ute på altanen med sommarens sista varma strålar i ansiktet. Svalorna dansade runt i luften och horisonten blev långsamt rödare och rödare. En underbar sensommarkväll, precis lagom ljummen och precis vad som behövs inför en arbetsvecka och jag ville bara stanna just där i det ögonblicket.
 
 
Men så blev det morgon och sommarvärmen och solen var borta. Istället var det fuktigt ute, daggen låg tät på gräsmattan och björkarna såg plötsligt väldigt höstgula ut. Det enda som lös upp var raden med solrosor och klungorna av luktärter. Kanske är det bara ett infall och värmen kanske återvänder igen, men jag tror nog att sommaren håller på att förvandlas till höst.

att ha en tokig fredag.

Igår var en riktigt stressig dag på jobbet. En sådan där timmarna rusar förbi och det känns som att man inte får något gjort för att uppgifterna liksom ökar i mängd tills man blir galen. Så jag satt med glansiga ögon av utmattning i bilen hela vägen hem och tänkte att jag ska gräva ner mej så fort jag kommer innanför dörren. Pepp start på helgen liksom.
 
 
 Men så låg det två paket på vardagsrumsgolvet som mannen hade hämtat i Gränna. Ett litet och mjukt i frasigt papper med etiketter och signerat kort som gjorde att jag nästan började lipa av omtanken. Och så ett stort och platt i kartong med akta-det-är-ömtåligt-lappar i mängder på. Vad som fanns i? Ni får se lite senare idag. Men det fick mej att hoppa jämfota av glädje och jag kände en stunds materiell lycka som brusade i mej och plötsligt var jag väldigt pepp på helg och bjöd in Julia och Eric att spontangrilla. 
 
Så det blev en nästan magisk kväll till slut med vackra paket och vänner som kom över för att umgås och äta mat ihop. Tokiga fredag.

att ha ett pågående projekt.

I helgen fyndade jag äntligen fyra stolar till det nya matbordet. Det är svårt att hitta bekväma stolar som är snygga och stilrena och inte kostar hurmycketsomhelst. Men så stod dom där och liksom väntade på mej, intryckta under en massa bröte.
 
 
Sitsen ser ju förskräcklig ut och hade ett tjockt lager vitt katthår på sej. Jag blir inte så pepp av senapsgult heller så det var bara att lossa på sitsen och klä av den.
 
 
Så nu står det fyra stycken nakna stolar och väntar på att få nya kläder. Det är ett pågående projekt helt enkelt, och jag tror att det kommer bli väldigt bra.
1