att ta ut grabbarna.

Äntligen en ledig dag.
Bergensarna har intagit Myrkdalen för att spendera sitt sportlov här så det är full rulle hela tiden. Jag får hoppa in i kiosken emellanåt också och hade stängning igår alldeles själv. Eller ja, mannen kom för att göra mej sällskap och äta osålda bullar och vara i vägen mest hela tiden. Fast så fick han hjälpa till att städa också. 
 
 
Så det blev sovmorgon idag och frukost i soffan. Sedan gick vi bort till hotellet där det var skidmässa, och vi fick med oss varsin ulltröja hem. När vi kom tillbaka till lägenheten så satt Gutt ute i snön och såg riktigt sugen ut på att busa. Så jag tog med mej både hunden och mannen på en promenad i längdskidsområdet. 
 
 
Ja han älskar pinnar som sagt. Några kallsupar snö verkade inte bekymra honom...
 
 
 
Så det är vad vi har gjort idag i stort sett. Tagit ledigt och njutit av en lång promenad och skymtat solen. Och så har vi kastat pinnar förstås. Många sådana.
 

att leka med pinnar.

 Snön faller i stora flingor igen och är så tjock att den inom några minuter pudrar allt den kommer åt. Det hindrade dock inte mej och Gutt från att vandalisera några gamla träd för att leka apport.
 
 
Gutt är en Border Collie på 7 år som ägs av vår driftschef. Han älskar pinnar. Så mycket att vi var ute i två timmar och lekte. Jag har fått en hysterisk längtan efter en egen hund och tar varje tillfälle i akt att gå ut med honom. Jag har redan kontakt med en uppfödare som föder upp underbara Australian Shepherds, och förhoppningsvis blir vi med valp inom inte allt för lång tid. Men tills dess måste vi komma hem till Sverige igen och bo in oss och allt det där. Jag får drömma lite till och tjata hål i huvudet på mannen, så pass att han själv drömmer om små valpar (ja det har faktiskt hänt).
Och under tiden leker jag och Gutt med pinnar. Det är ju fint det med.
 

att ha utegångsförbud.

När det blåser mer än 18 m/s har jag utegångsförbud enligt mannen och cheferna. En gång blåste det hårt på toppstationen och jag skulle hjälpa gästerna av stolliften. Det gick inte så bra. Jag fick klamra mej fast i ett betongfundament tills mannen kom och lyfte in mej i lifthuset.
 
 
Ni kan tänka er hur det såg ut när vinden blåste upp till 30 m/s idag då va? Det är snudd på orkanvarning. Så jag fick stanna inne i värmen och köra liften medan männen tog hand om gästerna där ute i full storm. Ibland är det bra att vara liten :)