att visa lite västkust-shopping.

Det blev lite shopping i helgen som sagt.
Jag älskar att köpa små saker på resor. Det spelar ingen roll om man är på andra sidan jordklotet eller i grannstaden, men det lilla förlänger liksom resan eftersom det skapar minnen när man plockar fram det hemma sedan.
 
 
Bästa köpet är ju porslinet som jag hittade. Alltså hur fint? Den perfekta gråa färgen enligt mej, och så matchar mönstret vår tallriksservis väldigt bra. Det är en stor skål och två mindre, jag tänker mej sallader och potatis i den stora och så röror och såser i dom små. Några linneservetter till och en löpare så är dukningen komplett.
 
 
Mannen är ju lite tokig i tvål så den samlingen utökades med tre nya sorter. Och äntligen hittade jag dom perfekta doftpinnarna! Det är ingen sticksig, påträngande doft utan mild och behaglig och omfamnar en i varm vanilj och kokos. Ljuset är i samma doft men vi kunde inte motstå det så det fick också följa med hem och fylla på samlingen som just nu står och trängs i hörnskåpet. Men alltså, man kan inte ha för många doftljus.
 
Så det var det. Lite västkust-shopping av det perfekta porslinet och dofter att utöka samlingen med.

att ha gjort en helg på västkusten.

Vilken härlig helg vi har haft!
Igår drog vi oss ur sängen relativt tidigt och slängde in våra väskor i bilen för att styra mot Tjörn och Orust. Vi passade på att ta ett stopp i Ulricehamn för att besöka Hem&Interiör, en väldigt farlig butik med massa fin inredning av kända märken. Sedan åt vi en sallad på fiket på hörnet och körde vidare mot Orust. Där träffade vi en hunduppfödare (!!!) Här är det spännande saker på gång kan jag lova...
 
 
Sedan spenderade vi kvällen på Port Sud, en restaurang precis vid vattnet i Skärhamn som lagar god mat. Och som efterrätt åkte vi på inflyttningsfest i Stenungsund. En riktigt härlig kväll som ändå slutade i vetig tid för oss förtidspensionärer. Vi ville ju inte sova bort söndagen!
 
 
 
Efter att ha strosat runt i hamnen i Skärhamn och tittat på diverse båtar (mycket intressant enligt mannen) så köpte vi frukost och styrde mot Pilane naturreservat.
 
 
Där, högst upp på klipporna, avnjöt vi färska räkor med aioli, färska frallor, vitlökssalami och lemonad. Helt sinnes vad gott det var. Nom nom nom. Och utsikten hörrni:
 
 
 
Dessutom hittade vi vårt drömhus här...
 
 
Det passar mannen så bra framför allt. Inrett och klart var det, med pelargoner i blomlådorna. Riktigt charmigt.
 
 
På vägen hem sedan råkade vi hitta en underbar inredningsbutik där till och med mannen blev lika exalterad som jag brukar bli i mysiga butiker med gamla skåp och bord som är fullbelamrade med vintageinredning och vackert porslin. Jag ska visa vad vi fick med oss hem imorgon.
 
Så det sammanfattar nog vår helg. Bland klippor och havsluft som rufsade till håret och god mat.
En helg på västkusten helt enkelt.

att omringas av en nyslagen äng.

Äntligen helg!
Det var så otroligt skönt att komma hem, hem till tystnaden och lugnet efter en hel vecka i stan. Säga vad man vill om mitt förflutna när jag höll igång och flängde på stan med kompisar, nu trivs jag som bäst i lugnet på landet. Här finns mitt andrum och den energi som jag behöver för att må bra.
 
 

Idag blev ängen runt vårt hus slagen så det luktar nyklippt gräs som bildar små strängar i ett vågigt mönster. Han var snäll nog att lämna ett hörn vid vårt potatisland, jag var rädd att solrosorna skulle stryka med ett tag men dom står så fint på sin plats.
 
 
Där i bakgrunden skymtar dom, bakom den enorma potatisen. Det tar sej!
 
 
Likaså spenaten. Den har blivit helt vild och slåss om minsta lilla plats som är ledig och tränger sej ut under fönsterkanterna. Snart får jag göra spenatpaj och fräscha sallader för att sålla ut lite.
 
 
Och här hänger ett fågelbad som jag knåpade ihop av ett loppisfynd, nämligen locket på en korg. I det ska jag sätta ett krukfat och sedan hoppas jag att alla småfåglar som bor runt Huset kommer dit. Det är ett av alla projekt som ska slutföras men just idag har jag ingen ork alls. Det får bli senaste avsnittet Pretty Little Liars och sedan ska jag packa inför vår lilla weekend som kommer spenderas på västkusten. Jag har planerat in en hel del roliga stopp och vi behöver komma iväg lite och äventyra, mannen och jag.
 
Fast just nu behöver jag en lugn kväll här i Huset, i tystnaden med en nyslagen äng precis utanför fönstret.