att se hur det växer.

Allt vi sått i pallkragarna har så smått börjat väckas till liv och försäkrar oss om att jodå, vi kommer få skörda något i år. Jag var lite orolig att vi saftade på lite för mycket med hästskiten och att fröerna skulle få alltför mycket näring, men det har tagit sej bra ändå. Ska vi titta lite? 
 
 
Sallaten kikade upp först. Jag sådde tre olika sorter i ett mönster, sallat är ju så enkel att plantera "snyggt". Och så gillar jag det symmetriska. Lite väl mycket enligt vissa haha.
 
 
Och här sträcker rödbetorna på sej ihop med spenaten som skymtar i bakgrunden. Även här har jag sått i ett mönster. Inspiration har jag fått från franska potager (köksträdgårdar), ni vet sådana med mönster och struktur blandat med lummiga hörn här och där och lite höjd mitt i det låga.
 
 
I växthuset är det fortfarande fullt, solrosorna har jag avvänjt utomhus nu och ska snart planteras ut som en vägg vid potatislandet. Det enda som ska vara inne i växthuset till slut är tomater och gurkor och chili och en kruksolros för sötmans skull. Stockrosorna som ni ser på bilden omplanterade jag idag och ska snart sättas på plats framför huset. Där ska dom få sola sej och färga husväggen i mjuka, varma pastellfärger.
 
 
Och igår hade vi vänner på besök och vi grillade och berättade historier och skrattade och hade det riktigt trevligt. Det behövde vi allihop. Och vi fick så fina inflyttningspresenter, bakformar och blomsterarrangemang och vin. Vi har så fina vänner som förgyller livet. Det borde alla få ha.
 
Så vi har umgåtts med vänner och konstaterat att det växer.
Förgyllt livet med andra ord.

att säga godmorgon en sömnig förmiddag.

Ja godmorgon på er såhär mitt på förmiddagen.
Vi tog en morgon utan väckarklocka och ligger därför fortfarande i sängen och drar oss. Jag har i och försig redan varit vaken några timmar men när jag tittade ut genom fönstret och allt var grått och himlen var vidöppen och strilade regn på omvärlden så kände jag inte direkt för att hoppa ur den varma sängen klockan halv åtta. Inte nu heller för den delen.
 
 
Så jag ligger och läser Skaffa & leva med hund som jag hoppas få användning av nästa år. Alltså, utan att överdriva så har jag en sådan längtan efter en hund som jag tror att vissa har efter ett litet barn. Tiden är inne nu haha. Men även jag förstår att jag får ha tålamod ett tag till. 
 
Så jag läser och mannen ligger och snusar här intill och ikväll ska vi ha vänner över på grillfest samt obligatoriska visning-av-Huset. Än är det några timmar kvar så vi ligger nog kvar i sängen en stund till.

att ha varit på sommarfest.

I tisdags var jag bjuden på sommarfest med Poolia.
Vi möttes upp vid Hasse på Sjökanten och fick hälsa på alla nya människor som också är ute på uppdrag och jobbar. Tanken var att vi skulle börja med femkamp ute, men mitt under första stationen kom regnet och så fick vi gå in i restaurangen istället. Lika bra det. Där hade dom dukat upp en buffé med diverse förrätter, varmrätter och desserter, en riktig fest med andra ord. Det var så skönt att komma iväg på något annat och prata med andra som också är nya på jobbet.
 
En riktigt trevlig kväll som avslutades med en vacker solnedgång.