att visa lite vardagsrum.

Hujeda mej vilket väder vi bjuds på! Ena stunden så piskar regnat mot fönstren och vinden suger tag i Huset, andra så skiner solen och fåglarna kvittrar som om inget hänt. Det positiva är att rabatterna vattnas ordentligt efter en hittills torr vår och att man (måste) pyssla inne. Som att storstäda huset. Det kan man göra när det ösregnar.
 
 
Åke var inte nämnvärt intresserad av att gå utanför dörren idag, han har mest legat ihopkurad på soffan eller i sängen efter att jag bäddade rent. Myskatten.
 
 
Så när Huset hade fått sin skönhetsbehandling kom jag på att jag inte visat ordentliga bilder inifrån det förutom från sovrummet. Så idag får ni se vårt vardagsrum, eller en del av det i alla fall. Det är det största rummet vi har och är något av ett genomgångsrum. Man kliver in i hallen och då blickar man in i vardagsrummet. Bakom den bruna väggen ligger sovrummet och jämte det kontoret, där alla sådder trängs för tillfället. Till vänster finns köket och badrummet, och det är allt. Alldeles lagom för två personer och en Åke, trädgården är desto större och det är det som räknas.
 
 
Det mest udda vi har är den gröna spannmålsvågen, som är mannens guldklimp. Tanken är att den i framtiden kommer vara en del av en köksö i vårt egna hus, tror det kan bli riktigt fränt. Jämte den står en gammal tvättkommod från 1800-talet, den hämtade vi hos Per-Arne och Magdalena som driver Stuff and Mind. Vårt smultronställe som vi önskar hade funnits närmre, dom två är helt underbara och gör mej varm i hjärtat varje gång vi är där. Jag önskar att fler människor var som dom.
 
Som ni ser så har vi en salig blandning saker, det mesta har vi hittat på loppisar och second hand medan lyktorna och tavlan är nyproduktion. Vi har landat i vad som är vår stil och vi älskar alla möbler vi har, dom bär på sin historia och charm. Jag ska visa andra sidan av vardagsrummet nästa gång det är husesyn, där står två av mina absoluta favoriter (och Åkes).
1

att se tecken på våren.

Nu märks det för varje dag som går att det händer grejer i trädgården. Vårens budbärare har till största del anlänt och det sticker upp små glädjespridare här och där. 
 
 
 
Mina älskade pioner som fick en tuff start förra året och i en av alla oväder knäcktes så pass att dom faktiskt aldrig blommade, har till min stora lycka visat små näbbar. I år satsar vi på ordentliga pionstöd (mannen har fått klara besked om hur dessa ska se ut), de ska få ny jord och framförallt flyttas upp. Jag tror att framförallt den ena hamnade för långt ner i jorden och då blommar dom inte. Ska också införskaffa två till av varje sort, jag älskar verkligen pioner och tycker inte att man kan ha för många.
 
 
Tittar man riktigt noga på bilden till höger så sticker det upp tulpannäbbar lite varstans. Jag tror att jag satte lökarna lite för utspritt i rabatten, får se hur det ser ut när dom blommar sen, men med största sannolikhet kommer jag flytta om alla. Det är inte alls ovanligt när det gäller mej, jag är något av en perfektionist har jag fått höra. Oftast har jag en väldigt klar bild av hur slutresultatet ska se ut och då ser jag till att det blir så, även om det blir lite tokigt ibland.
 
 
Vitlökarna som jag satte i höstas har alla börjat skjuta upp. Jag har tre sorter i pallkragar, dom verkar trivas riktigt bra. Hoppas på några vitlökskransar till hösten sedan.
 
Ja det var lite kort om dom första vårtecknen i vår trädgård. Idag har jag försått bland annat majs och dahlior, myllat ner benmjöl runt alla lökar och rensat alla rabatter och tagit bort granriset som täckt rosorna, dom var så vissna nu och regnet var påväg ikväll så jag tror det var lika bra. En ny ros har jag lovat mej själv i år, har trånat efter den i ett år nu. Vilken det är får ni se i sommar. Hoppas våren är i antågande hos er också, man blir ju så glad!

att ta en paus i växthuset.

Jag har förmånen att i år kunna jobba lite mindre, det beror på flera anledningar men jag är tacksam att vi har möjlighet till det. Mannen har numera fem minuter på cykel till jobbet och kommer hem varje eftermiddag, det är skillnad mot när han körde lastbil femton timmar om dagen. Visst, livet kanske blir lite mer inrutat men för oss är fritiden viktigare än några tusenlappar extra varje månad.
 
 
 
Så idag när jag är hemma och fick en ledig stund och såg att solen värmde på så gjorde jag iordning lite fika och gick ut till växthuset. Det är inte helt färdigt invändigt än så jag visar inga helhetsbilder, däremot invigde jag vår Rörstrand-servis som vi har börjat samla på. En murrigt grön mormorsaktig servis som jag förälskat mej i. Även Göran (kaktusen) fick komma ut i friska luften idag nu när han varit duktig och blommar för tredje gången i år.
 
 
 
Jag har inga problem med att vara själv om dagarna, och oftast dröjer det inte många minuter förren mina rödhåriga vapendragare dyker upp och håller mej sällskap. Åke utförde diverse akrobatik och fångade flugor medan Glenn mest suktar efter en matbit och tar igen sej på stolen. Livet som katt alltså...
 
Nu är det full fart igen, pallkragarna ska få en omgång linolja bland annat. Sedan kanske det blir en till paus i växthuset när mannen kommer hem.
1