att njuta av sommarkvällar.

Med ljumma sommardagar följer såklart också ljuvliga kvällar med solnedgångar som får en att tappa andan.
Lagom till att jag står med vattenslangen i handen och vattnar alla rabatter så står solen lågt och lyser starkt i rött eller oranget. Häromkvällen var ljuset riktigt magiskt och färgade dom vackra körsbärsblommorna i mjuka eldtoner.
 
 
 
 
 
Det är så vackert att jag blir mjuk i själen och får något slags lugn i kroppen.
Magiska sommarkvällar alltså.
2

att se allt blomma ut på en gång.

 Har vi hoppat fram till juli möjligtvis?
 
Med tanke på vädret skulle man kunna tro det. 25 grader (minst!) och klarblå himmel i en veckas tid nu. Vid niotiden tycker Rocky redan att det är för varmt i solen och söker upp en sval gräsplätt där han sover hela dagen fram till fyra, med mat- och springpauser däremellan förstås. Åke smiter in i sovrummet efter sin morgonrunda och ligger på de svala linnelakanen och ser mycket nöjd ut där han ligger som en liten klick i den stora dubbelsängen. Och jag, jag anpassar mej efter djuren och står på benen, något gäspande, klockan sex och kör lite koppelträning med Rocky och leker med honom tills han nöjt drar sej undan för att samla energi till kvällen.
 
 
 
 Trädgården blommar ut i rekordfart i värmen, det händer något hela tiden. Inte förrens förra veckan slog den första tulpanen ut, och nu står dom flesta i full blom. Här ovan är Uncle Tom, den ser jag mest fram emot då den ska likna en pionblomma och pioner älskar jag ju gränslöst, det är ingen nyhet.
 
 
Och på tal om pioner, här är den vita Sherley Temple som planterades förra året. Den har redan sju knoppar och gör mej löjligt lycklig varje gång jag ser den parada med sina juveler. Bredvid står Sarah Bernhardt, inte fullt lika ståtlig eftersom hon hamnade lite för djupt ner i jorden. Och i växthuset står deras kompisar och väntar på att solen ska sluta steka så hett så att jag kan ge mej på att plantera om hela rabatten framför huset.
 
 
 
 Vid det lilla växthuset blommar penséerna för fullt. I år verkar jag mest ha fallit för de lila sorterna, det bryter så fint mot dom mörkgröna bladen. Det blir nog en favorit i repris. Till nästa år vill jag även hitta rokoko-penséer, snacka om romantik i litet format.
 
 
 
Körsbärsträden är så vackra med sina vita blomklasar och insekterna surrar som en orkester när dom mumsar i sej allt det goda som erbjuds. Jag hoppas innerligt att vädret håller i sej någorlunda och inte spelar oss ett spratt med frost eller annat roligt som förstör allt det vackra som äntligen visar upp sej.
 
Om inte annat så får man passa på att njuta ordentligt nu när allt blommar ut på en gång.

att presentera en ny familjemedlem.

Hej och hå, vad veckorna går snabbt!
Nu är vi redan inne i maj, och vi som hade vinter här för ett tag sedan fortfarande. Jag hänger inte med överhuvudtaget. Tack och lov har solen och värmen nästintill attackerat oss dom senaste dagarna så nu verkar våren (och sommaren?) vara på gång på riktigt.
 
Jag tänker att jag går rakt på den stora nyheten. Vi har fått en ny familjemedlem!
 
 
Som vi har väntat och längtat och planerat, för två år sedan bestämde vi oss för att skaffa hund när vi hade möjlighet till det. Mannen är uppväxt med hund och jag har alltid drömt om en, och med tanke på hur vi bor och lever så visste vi att en hund skulle passa perfekt i vår lilla familj. Ganska snart konstaterade vi att det är en aktiv hund vi vill ha, som kan vara med på allt och som vi kan testa olika grenar med. Först diskuterade vi Border Collie, men snart fick jag nys om Australian Shepherd och jag visste direkt att en sådan hund skulle vi ha. Och nu är han här, vår underbare Rocky!
 
 
Hans riktiga namn är Wunderbaums Badass Rock 'n Roll och är den gladaste hund jag någonsin träffat. Nu har han bott hos oss i snart två veckor och hunnit busa med katterna och bada i sjön och hittat på diverse bus.
 
Jag vet att det här kommer bli den bästa sommaren någonsin, ihop med min lilla familj.
2