att måla i hagelstorm.

Min chef kom någon dag innan vi skulle åka och drog en vits:
Vet ni vad snögaranti är?
...
Att sätta Stephanie i liften!

Så är det faktiskt. Snön dras till mej oavsett situation. Idag till exempel, när jag njöt av solen som värmde ryggen medan jag målade pallkragar, och vips så haglade det. Alltså totalhaglade. Jag fick springa in med hunden och sedan med fikonträdet som stod och huttrade, och så försöka dra fram en presenning för att skydda dom nyoljade pallkragarna. Så stod vi under ett tak och stirrade på haglet som öste ner och ilsket täckte marken och bildade en kritvit hinna. Det kändes som att vi slungades tillbaka till januari...
 
 
Presenningen täckte inte riktigt heller så jag var minst sagt sur och skickade en förbannelse till vädergudarna. Kanske att det hjälpte, för sedan sprack det upp och solen klev fram igen.
 
 
Mannen satte igång med projekt växthus idag. Vi planerar ihop, sedan snickrar han och jag målar. Det brukar bli bäst så, och så hjälps vi åt när det behövs. Jag älskar att pyssla med mitt och höra honom jobba bredvid.
 
 
Pallkragarna ska vi ställa fritt i trädgården, två på varandra och så en pall under dom. Då blir det perfekt plockhöjd och vi slipper större delen ogräs och skadedjur. Först tänkte jag måla dom med falurödfärg i och med att huset är rött, men sedan fastnade jag för naturfärgen och tycker att det smälter in bättre i trädgården, så jag kör på miljövänlig linoljefärg istället. Lite annorlunda och mer vår stil, den rustika och gammeldags charmen som vi tycker om. Imorgon börjar jag måla ramen till växthuset och då hoppas jag att solen håller sej framme så att jag slipper stå i hagelstorm ännu en gång.
 

att väcka nya små liv.

Minns ni min stora längtan efter att få pilla i jord och plantera och ha mej som jag tjatade om i några månader? Den stillades till viss del i torsdags när jag under större delen av dagen satt och pillade ner alla fröer som vi beställt i jorden. Snabbt fylldes hela svärmors växthus upp av plastbyttor i alla möjliga utföranden. Inte vet jag om jag har gjort rätt och om allt tar sej, men vi har kommit en bra bit på vägen.
Kolla bara in stockrosorna här under: 
 
 
Eller solrosorna för den delen. Dom kikade faktiskt upp redan igår och visar nu stolt upp sej med kraftiga blad som nästan tränger ut ur krukan. Jag har en lägre kruksolros som ska få stå i och utanför växthuset och så har jag sått stiliga tremeters solrosor som ska få svaja fint i vinden bakom huset. Man blir ju så glad av dom solgula damerna som står och nickar och sprider värme.
 
 
Druvgurkorna har också visat livstecken, likaså stäppsalvian och basilikan. Jag gick lite bananas och köpte fröer av typ allt som vi äter och tycker är fint, sedan får vi se om jag lyckas driva upp allt. Förutsättningarna är inte optimala men det är kul att testa sej fram och börja känna efter hur man vill ha det. Vi håller på att bygga upp ett växthus som vi ska ha vid det nya huset, och så har vi skaffat olivträd och fikonträd som kommer pryda altanen på sommaren och sovrummet på vintern. Det är en fantastisk känsla att få doppa fingrarna i jord och med hjälp av lite vatten och omsorg väcka nya små liv till världen.
 

att vara omringad av lammungar.

Jag älskar får.

Jag vet inte varför, men jag älskar dom. Dom sprider något slags lugn och glädje på samma gång och fyller ut ett tomrum som jag inte visste fanns. Och vad passar väl då inte bättre än att besöka fårgården som ligger på andra sidan skogen? Dom har runt 100 får och massor av söta små lammungar som skuttar runt och är nyfikna.
 
 
 
 
Så söta att jag smälter! Hoppar rakt upp i luften och jagar varandra bakom sin mamma och ramlar omkull på dom långa benen. Och så ser det ut som att dom ler hela tiden tycker jag. Dessutom hade en liten shetlandsponny överraskat med att föla, så vi fick träffa en liten Astrid på rangliga ben och med fluffig pannlugg.
 
 
En lång stund pratade vi med ägarna och klappade på miniatyrponnysar och på hunden Boris som ville att jag skulle klia honom bakom öronen hela tiden och så tittade vi på alla fåren som betade nöjt på åkrarna.
Så ska vi ha det. Inte i lika stor omfattning, men jag vill ha egna får och hund och höns. Så i framtiden, det lovar jag er, då kommer jag också vara omringad av lammungar som skuttar runt så att det värmer själen.