att fynda på loppis.

I söndags var vi alltså iväg på en loppisrunda. Målet var Östregård Antik- och Loppmarknad i Moheda. Den är verkligen gigantisk. En stor lada var uppdelad i olika delar med diverse möbler och tusentals prylar. Eftersom vi kom en timme efter öppning så slapp vi den värsta kön. Ja, det var faktiskt kö in till loppisen.
 
Förutom Östregård så åkte vi till en loppis till som var i närheten, där hittade vi två saker. Eftersom jag var inställd på skattjakt så glömde jag helt av att fota fast att kameran hängde över axeln. Men jag kan visa fynden istället.
 
 
 
Den här ugglan satt och ropade på mej. Den var det första jag såg och hade tydligen satts dit kvällen innan. Nykomlingen i min ugglesamling är dock även praktisk, eftersom det är en sparbössa!
 
 
Den bronsfärgade fotogenlampan är mannens fynd, likaså brödskäraren här under.
 
 
 
Som ni ser är även skäraren fullt funktionell, det är akta-fingrarna-så-du-inte-kapar-dom-varning på den. Svärmor är jätterädd för den och håller sej på avstånd, medan mannen har lite skärhysteri nu och skär allt som går att skära här hemma i skivor.
 
Och det var faktiskt allt. Vi höll oss bra. Det hade lätt slutat med att jag tog med mej en sekretär och kökssoffa som jag hittade och mannen tittade länge på en gammal grön spannmålsvåg som hade varit en väldigt originell inredningsdetalj. Men vi kände att vi måste vara realistiska och inte ta hem allt för mycket till Torpet, speciellt inte nu innan resan i september.
 
Men, jag vill tipsa om ett härligt ställe som vi besökte innan hela loppisjakten började. Det heter Systrarna Skogströms Lantcafé och ligger på riksväg 30 mot Växjö.
 
 
 
 
När vi klev genom den dörren så kändes det som att ta ett steg tillbaka ett halvt århundrade. Såpaskurade golv, äppelskivor som hängde i taket och gamla plåtburkar och skyltar som prydde väggarna.
 
 
Och pajerna som vi åt smakade himmelskt. Allt var väldigt fint och jag undrar hur jag kan ha missat det här stället tidigare. Men nu vet vi var det finns och vi kommer definitivt åka tillbaka. 
 
Så såhär spenderade vi vår söndag, på ett gammaldags café och bland gamla prylar. Och hösten som ju kommit gjorde sej minst sagt påmind och skickade tunga regndroppar mot bilrutan men vi kände att det inte gjorde något, det var söndag och vi gjorde riktiga fynd.

att smaka på hösten.

Den är här.
 
Den bullriga, mystiska hösten som alltid verkar överraska en med sina väderomslag.
 
Och snabbt kom den. Från en dag till en annan byttes medelhavsvärme mot regn och vind som böjer alla trädgrenar. Igår hade jag faktiskt gummistövlar som jag nästan hade glömt är löjligt praktiska. Jag kunde trampa genom alla vattenpölar ju! Och så hade jag det stora paraplyet och brydde mej alltså inte nämnvärt om det ruggiga vädret. Hösten är ju rätt fin ändå.
 
 
 Med mysväder som slår allt, man tvingas nästan att tända brasan och dricka te ur stora muggar och bara prata om allt och inget. Sådant som man inte hinner med annars. Men när vädret är lite ruggigt, då är det tillåtet att sakta ner på tempot och njuta lite mer.
 
Och det är ett bra tillfälle att släpa med mannen på loppisar! Vi var på en loppisrunda i söndags när regnet smattrade mot bilrutan och gjorde faktiskt några fina fynd. Jag skriver mer om det ikväll.
 
Dessutom längtar jag tills vi båda kan trä på oss gummistövlar och bege oss ut i skogen för lite svampjakt. Förra hösten var väldigt torr hos oss och vi gjorde inga större fynd, men i år hoppas vi på bättre tur.
 
Ja hösten är vacker på många sätt.

att ha befunnit sej i dåtiden.

Vi fick ett trevligt avbrott på jobbet igår när vi gick för att besöka tornerspelen som pågår denna helgen. Slottsruinen i hamnen hade återfått lite av sin glans med en marknad och scen och flaggor i olika färger som vajade i vinden.
 
 
 
Och där fanns små stånd som sålde kanderade äpplen och brända mandlar och fårskinn och smidessmycken. Och till och med helstekt gris. Det luktade underbart som det ju brukar göra på medeltidsmarknader och det var inte svårt att drömma sej tillbaka till dåtiden. 
 
Speciellt inte när Robin Hood och hela hans gäng gjorde entré på scenen.
 
 
Men eftersom vi jobbade så var vi tvungna att lämna mitt i torneringen mellan Robin och kungens vakter. Vid utgången blev vi stoppade av tre vakter som sa att vi bara kommer ut om dom får mat, dryck eller en komplimang. Så jag sa att dom var fruktansvärt stiliga och så fick vi gå förbi. 
 
Charmigt.
 
Och dagen gick och turisterna strömmade till vår lilla ö och både jag och mannen längtade till kvällen när vi skulle ha en stund bara för oss själva. 
 
På vägen hem så stannade jag vid Ravelsmark gårdsbutik strax efter rondellen innan Gränna och gick ut i majsfälten och plockade åt mej den godaste majs jag någonsin ätit. 
 
 
 
 
Fint va? Jag älskar sånthär. Närodlat och självplock till riktigt bra pris och man betalar i en brevlåda. Det skulle jag kunna tänka mej att ha i mindre skala när vi skaffar eget. Vi har stora planer mannen och jag.
 
Så åkte jag hem och möttes av ett skinande rent hus och tvätt på snurran ute och till och med sängen var prydligt bäddad. Då vet man att han har lagt ner sin själ på att göra fint för mej. Som jag älskar honom!
 
Och efter en myskväll är vi nu på väg söderut i Småland till ett lantcafé och en stor loppis. Kan inte klaga med andra ord.