att drömma sej bort mitt i snökaoset.

Stormen gör sej fortfarande påmind då och då.
Plötsligt viner det till utanför fönstret och lamporna slocknar och kylskåpet knäpper till. Och så efter en liten stund, lagom tills man tagit fram stearinljusen, så tänds lamporna och kylskåpet börjar surra igen. Det är som en slags kurragömma.
 
Så det snöar och blåser i ett här, och snöbarriären utanför fönstret bara byggs på. Det är i sådana stunder som min tankeverksamhet gärna flyttar 5-6 månader framåt. Till sommar och dagar med ljummen vind och humlor som surrar och kvällssol på terrassen med tända ljus. På blomknoppar iförda daggdroppar och eftermiddagar vid sjön och lakan som dansar i vinden och pirret när solstrålarna letar sej in genom sovrumsfönstret på morgonen.
 
Vi är ju inte riktigt där nu. Så långt ifrån man kan komma egentligen. Men jag är duktig på att fantisera och drömma. Och så har jag upptäckt Pinterest. 
 
 
Denna värld av miljontals bilder som man sparar på egna anslagstavlor. Allt man tycker om och som man tycker är fint, det kan man spara på ett och samma ställe. Och dela med andra om man vill.
 
Så det är vad jag pysslar med nu när vi är nästintill inlåsta av snön. Letar efter speciella blommor som jag vill plantera och idéer för hur vi ska bygga upp trädgården och odlingen i sommar. En massa egenodlat och gott som vi kan njuta av. Vi uppskattade det så mycket förra året, den lilla mängden som vi tog oss an.
 
 
Och så suktar jag efter stora gamla träskåp. En av mina stora kärlekar. Helst med en turkos finish.
 
 
Och linnetyg. Alltså jag får inte nog!
Idag kunde jag inte hålla mej längre utan beställde påslakan i mjukt, ljusgrått, svalt linne. Det är det bästa man kan sova i, svalt i värme och värmande i kyla. Och mjukt. Och dösnyggt. En bra investering, övertygade jag mannen. Och så slängde jag med några innerkuddar med dunfyllning, sådana som prasslar när man lutar sej mot dom, och har redan tänkt ut kuddfodral som jag ska göra själv. I linne förstås.
 
Ja ni förstår ju. Det pågår en mindre sommarhysteri här. Fingrarna kliar efter jord och symaskiner och jag hamstrar toarullar som jag ska plantera luktärter i och köper blåa glasvaser och rostiga ljuslyktor som jag vet precis vart dom ska stå. Om ett halvår.
 
Men det är ju det som är så fint med att drömma sej bort. Utanför ligger 3,5 meter snö, men det jag ser är sommar och allt som jag älskar.