att baka en annan slags stjärna.

Jag vet inte om jag har hamnat i någon slags stjärnhysteri, men jag blev inspirerad av en bild på Pinterest och så var jag bara tvungen att testa själv. Så det fick bli hallonstjärnor denna gång. Härligt frasiga och så med hallon på, det blir liksom alltid gott med hallon!
 
 
Du behöver:
 
1 styck smördeg
1 dl kvarg
Vaniljsocker
Florsocker
Citronskal och saft
Hallonsylt
24 färska hallon
1 ägg
 
Såhär gör du:
 
Rulla ut smördegen. Skär den i 6 st fyrkanter och skär ett snitt i varje hörn.
Blanda kvarg, rivet citronskal, citronsaft och smaksätt med vanilj- och florsocker till önskad syra/sötma.
Klicka ut en matsked kvargblandning mitt i varje fyrkant. Klicka sedan en tesked sylt ovanpå kvargen.
Placera 4 hallon på toppen. Vik nu in varannat hörn så att kanterna möts i mitten.
Pensla degen med uppvispat ägg.
Baka mitt i ugnen i 180 grader i cirka 15 minuter.
 
 
I sommar tänker jag variera med både hallon, blåbär och björnbär. Kanske vaniljglass till?