att måla i hagelstorm.

Min chef kom någon dag innan vi skulle åka och drog en vits:
Vet ni vad snögaranti är?
...
Att sätta Stephanie i liften!

Så är det faktiskt. Snön dras till mej oavsett situation. Idag till exempel, när jag njöt av solen som värmde ryggen medan jag målade pallkragar, och vips så haglade det. Alltså totalhaglade. Jag fick springa in med hunden och sedan med fikonträdet som stod och huttrade, och så försöka dra fram en presenning för att skydda dom nyoljade pallkragarna. Så stod vi under ett tak och stirrade på haglet som öste ner och ilsket täckte marken och bildade en kritvit hinna. Det kändes som att vi slungades tillbaka till januari...
 
 
Presenningen täckte inte riktigt heller så jag var minst sagt sur och skickade en förbannelse till vädergudarna. Kanske att det hjälpte, för sedan sprack det upp och solen klev fram igen.
 
 
Mannen satte igång med projekt växthus idag. Vi planerar ihop, sedan snickrar han och jag målar. Det brukar bli bäst så, och så hjälps vi åt när det behövs. Jag älskar att pyssla med mitt och höra honom jobba bredvid.
 
 
Pallkragarna ska vi ställa fritt i trädgården, två på varandra och så en pall under dom. Då blir det perfekt plockhöjd och vi slipper större delen ogräs och skadedjur. Först tänkte jag måla dom med falurödfärg i och med att huset är rött, men sedan fastnade jag för naturfärgen och tycker att det smälter in bättre i trädgården, så jag kör på miljövänlig linoljefärg istället. Lite annorlunda och mer vår stil, den rustika och gammeldags charmen som vi tycker om. Imorgon börjar jag måla ramen till växthuset och då hoppas jag att solen håller sej framme så att jag slipper stå i hagelstorm ännu en gång.