att vara rik.

Vilken strålande dag det har varit!
Jag vaknade redan klockan 6 av att solen mjukade upp omvärlden utanför fönstret och körsbärsträden svajade lätt i vinden. Sedan kröp jag ihop i mannens famn och sov en timme till, innan det var dags att stiga upp.
 
 
Vi körde på i trädgården, mannen snickrade ramar runt odlingsdelen och jag omplanterade alla sådder. Jag ordnade med en provisorisk planteringsbänk och stod och matade krukor och jord medan solen värmde som en het sommardag. Det var så skönt att bara jobba i lugn och ro och höra humlorna surra, svalorna sjunga och på avstånd hörde jag mannens hamrande och fåren som bräkte från betet. Just där och då existerade inget annat och jag kände hur ett lugn spred sej från hjärtat. Vi konstaterade det, mannen och jag, hur rika vi är. Rika på all den fantastiska natur som vi har precis utanför ytterdörren och som inte kan mäta sej med något annat.
 
 
 
På kvällen var vi bjudna till mina föräldrar som hade ordnat en riktig festmåltid, som alltid. Så vi stannade där några timmar och pratade och skrattade tills klockan blev mycket och det var dags att dra sej hemåt. Hem till Huset som ger oss känslan att vara härligt rika.