Dag 11

Vi hade inga påhälsningar av björnar under natten, däremot var det tre tvättbjörnar som lekte runt vårt tält på morgonen!
 
 
 
På parkeringen mötte vi även två hjortar som roade sej med att gå runt och inspektera bilarna.
 
 
Då alla vattenfall var uttorkade så här sent på året (bäst tid för vattenfall är i maj) så ville vi få en fin utsikt över dom speciella bergen och naturen kring Yosemite Valley, så vi bestämde oss för att köra till Glacier Point.
 
 
 
Halvvägs uppför berget stannade vi vid Tunnel View, som ni ser nedan. Det var så vackert! På det högra berget ser ni att en del av kanten är svart, där brukar det rinna ett vattenfall. 
 
 
Och så kom vi slutligen upp till Glacier Point, 2199 möh. Och visst fick vi en fantastisk utsikt?
 
 
 
Berget som är kluvet heter Half Dome. När vi tittade med en kikare mot det så såg vi människor som var högst uppe på toppen. En la sej precis vid kanten...
För att få klättra upp dit så måste man ansöka om tillstånd och betala en summa till parken, men det hade jag velat göra någon gång. Förstå vilken känsla att stå där uppe?!
 
Vi fick nöja oss med standardutsikten för den här gången, och begav oss sedan ner för berget igen och åkte ut ur parken. Nu hade vi inga hotell bokade längre, så vi kunde åka dit vi kände för. Vi hade varit lite tveksamma om vi skulle besöka Redwood, men till slut bestämde vi oss för att åka dit. Så eftermiddagen blev en transportsträcka för oss, och vi hamnade i Red Bluff över natten. På vägen var vi med om det enda riktiga ovädret under resans gång. Det var som att köra in i en regnvägg. Helt plötsligt öste regnet ner och stundtals haglade det också. Det blev såklart snigelfart på motorvägen men efter en halvtimme kom vi ur ovädret. Och så slapp vi den tryckande luften som omgett oss under dagen.