Dag 16

Vi, en väg och havet.
Det var vad som gällde idag. Vi skulle köra hela kustvägen, Highway 1, ner till Los Angeles.
 
 
Såhär såg stränderna ut längs med vägen. Denna heter Pfeiffer Beach och ligger i naturreservatet Big Sur.
 
 
Vi körde på i bra takt, vägen var rätt krokig i början och många körde långsamt. Suck haha... 
Först var vi oroliga att vi skulle köra i mulet väder, men ju längre bort från San Francisco vi kom så lättade molnen och resten av dagen hade vi strålande sol och klarblå himmel. 
 
Lunch åt vi i en liten fiskby, Cayucos. Och kl 4 var det dags för fika, i Danmark. Ja det finns faktiskt en liten stad som heter Solvang som från början är uppbyggd av danska lärare som sa adjö till vårt kalla nordiska klimat. Jag förstår dem. Det här blev faktiskt topp 3 finaste staden under resan haha. Mycket opartiskt :)
 
 
 
Julehus. Här säljs julpynt året runt.
 
 
Eftersom vi ville shoppa i Camarillo Outlet i Los Angeles så passade det bra att köra dit och leta hotell. Det finns ett Good Nite-hotell precis jämte outleten, väldigt enkelt men också väldigt billigt. Så där laddade vi batterierna inför en heldag med shopping.
 
Många stannar en natt under sin resa längs med Highway 1. Vi kände inte att det var nödvändigt. Naturen är jättefin och det var en speciell känsla att köra precis jämte havet, men vi blev lite mätta på stränderna också och hade inga problem att köra 550 km på en dag. Hade det varit tidigare på sommaren så hade vi ju stannat för att bada, men nu var det inte lika aktuellt då det var rätt höga vågor i slutet på september. Jag rekommenderar att köra kustvägen uppifrån och ner som vi gjorde, då kör ni på rätt sida vägen så att säga. Och missa inte Solvang!